2024 michelin lastikleri

Otomobil lastiği nedir?

Lastik, bir jantın kenarına tutturulmuş güçlü, esnek bir malzemeden yapılmış mahfazadır.Lastikler, çekiş için bir tutma yüzeyi sağlar ve hareketli bir aracın tekerlekleri için yastık görevi görür. Aynı zamanda İşlevlerini yerine getirebilmek için güvenlik, kilometre, yakıt ekonomisi ve sürüş keyfi dahil olmak üzere bir çok performans sunan üründür. Lastikler ayrıca her gün belirli bazı zorluklara maruz kalır. Örneğin-50 ila + 80 ° C arasında değişebilen sıcaklığa ve ağırlığının 300 katına kadar dayanabilmesi gerekir.

 

200'den fazla farklı hammaddeden lastik üretilmektedir bunlardan bazıları;

·Elastomerler (doğal ve sentetik kauçuklar)

·Takviye dolgu maddeleri (karbon siyahı ve silika)

·Plastikleştiriciler (reçineler, yağlar)

·Kimyasal elementler (kükürt)

·Metalik takviyeler (kablolar, boncuk teli)

·Tekstil takviyeleri (suni ipek, aramid, naylon, polyester vb.)

 

Gelişmiş mimarileri, uzun, karmaşık ve özenli bir üretim sürecinin sonucudur.

 

Michelin Stratejisi

Michelin, kavrama ve hissetme de dahil olmak üzere yaşamları boyunca yüksek performans ve verimlilik standartlarını koruyan lastikler üreterek müşterilerine hizmet vermektedir. Bu, Grup'un otomobil ve motosikletlerden kamyonlara kadar tüm faaliyetleri ve ürünleri için uyguladığı bir stratejidir.

 

SON Kilometreye Kadar Yüksek Performanslı Lastikler

Michelin Mühendisleri için en büyük teknik zorluk, ne kadar sürüldüklerine bakılmaksızın ve yol koşullarından bağımsız olarak mükemmel güvenlik ve performans sunan lastikler üretmektir.

 

Michelin, binek araçlar için 1,6 mm yasal aşınma sınırına kadar mümkün olan en iyi performansı elde etmek için malzemelerden sırt tasarımına ve sırt temas alanına kadar lastiklerinize giren tüm bileşenlerin üzerinde çalışmaktadır.


Yenilik Odaklı Stratejiler

Sizi güvende tutmak ve üstün performansı garanti etmek için, Ar-Ge çalışmalarının çoğunu, uzun süreli güvenlik ve çevre koruma için yeni teknolojiler geliştirmeye adanmıştır.

 

Bu nedenle yeni lastikler test edildiğinde kullanılmış lastiklerin yasal aşınma sınırında test edilmesini savunuyoruz.

Ekonomik Tasarım

Binek otomobiller için yeni MICHELIN Primacy 4 lastiği, olağanüstü aşınma performansları, yasal aşınma sınırını geçmiş olsa bile ve uzun ömürlülüğü ile kanıtlar sunar: rakiplerinden ortalama 18.000 kilometre daha dayanıklıdır.

 

Askeri ve sivil hafif taşıtlar için MICHELIN X® FORCE ™ ZL lastikleri, madencilik kamyonları için MICHELIN® X®TRA LOAD lastikleri ve traktörler için MICHELIN ROADBIB lastikleri 2017 yılında piyasaya sürüldü, tümü olağanüstü sağlamlık ve uzun ömürlülük sunuyor.

 

2017'deki bir diğer büyük yenilik, Maxion Wheels ile ortaklaşa sunulan MICHELIN Acorus teknolojisi idi.Bu teknoloji, darbelere karşı oldukça dayanıklı, hafif ve esnek lastik tekerlekli takımlar üretmek için kullanılır. 2019 yılında ise bu yenilikler geliştirilmiş daha iyi performans sunmaktadır.

Müşteri Odaklı Yaklaşım

Michelin Müşterilerileri ile sürekli etkileşimde bulunmaktadır, böylece tekliflerini, gereksinimlerini karşılamak ve memnun kalmaları için daha iyi şartlar uyarlayabilmektedir.Bu nedenle, Avrupa'da 3.000 özel donanımlı araç kullanarak sürücü davranışlarıyla ilgili gerçek zamanlı veri toplayanYol Kullanımı Laboratuarını kurmuştur.

 

 

Bu kullanım verileri yeni lastikler tasarlamanın anahtarı haline gelmiştir.Yenilik yapabilme yeteneği ve lastiklerin nasıl kullanıldığını daha iyi anlayabilmelerini sağlamıştır. Bu nedenle sürücülerin beklentilerini daha iyi karşılayan ürünleri pazarlayan bir marka haline gelmiştir.

  Arabalar

Michelin, ne kadar yıpranmış olursa olsun sizi güvende tutmak için lastik performansınızı artırmaya kararlıdır.

 

Bu taahhüdü tüm hafif araç lastik serilerinde uygulamaktadır, MICHELIN Evergrip özellikli MICHELIN Primacy 4 lastiği, ıslak zeminlerde olağanüstü yol tutuşu için yeni bir optimize edilmiş sırt tasarımı kullanmaktadır veya zorlu kış koşullarında bile MICHELIN Alpin 6 lastiği de buna örnektir.

Kamyonlar Ve Hafif Kamyonlar

İster yük taşımacılığı sektöründe olun, ister bir filo yönetin gerekse ticaretin içinde çalışın, Michelin ihtiyaçlarınızı karşılamak için tasarlanmış bir lastiğe sahiptir.

 

Ağır ve hafif kamyon serileri, kilometre başına maliyetleri optimize etmek ve her türlü hava koşulunda olağanüstü yol tutuş sağlamak için tasarlanan kısa ve orta mesafeli nakliye şirketlerine lastikler getirmekteyiz.

 

Bu özellikler, yaz ve kış sertifikalı binek ve hafif kamyon lastiklerimiz olan MICHELIN Agilis Crossclimate ve Crossclimate + 'da açıkça görülmektedir.

 

 

Bazı Michelin Lastik Özellikleri

Michelin Latitude Tour

 

Michelin'in SUV'lar için lider lastiği etkileyici yol tutuşu, konforu, ayrıca uzun diş ömrü ve olağanüstü yakıt verimliliği sunar.

  • Özel kauçuk bileşimleri ve geniş oluklu sırt tasarımı bu lastiğin % 5 daha kısa durmasını sağlayarak ıslak koşullarda daha fazla güven sağlar
  • Özel sırt bileşenleri, lastiğin yuvarlanma direncini azaltmaya yardımcı olarak motorun yakıt verimliliğini artırır ve lastiklerin ömrü boyunca 82 galon'a kadar gaz tasarrufu sağlar
  • Michelin Comfort Control Technology, sessiz ve konforlu bir sürüş için titreşimleri ve yol gürültüsünü azaltmak için bilgisayarla optimize edilmiş tasarım ve hassas üretim kullanmaktadır

 

Michelin LTX M / S2

 

Michelin LTX M / S2, hafif kamyon ve SUV'lar için olağanüstü bir performans kombinasyonu sunar.Özel kauçuk bileşenleri daha iyi su tahliyesi ve daha kısa durma mesafesi sağlar.MaxTouch Construction yol temasını maksimuma çıkarır ve uzun mesafeler sağlamak için hızlanma, frenleme ve viraj alma kuvvetlerini eşit bir şekilde dağıtır.3-D aktif kılcal kanallar karda kavrama özelliğini iyileştirir

 

Michelin Defender

Michelin Defender'ın dört mevsim lastiği, olağanüstü güvenlik, uzun ömür ve sessiz konforlu sürüş ile güvenli sürüş sağlar.IntelliSipeTM teknolojisi ile birlikte MaxTouch ConstructionTM yol temasını en üst düzeye çıkarır ve olağanüstü kavrama sağlar.

Michelin, lastikler söz konusu olduğunda yaygın olarak tanınan ve saygı duyulan bir markadır.Bu lastikler direksiyon yönünden çok hassastır ve düşük bir profile sahiptir.Güzel görünmelerinin yanı sıra bonus olarak üstün yol tutuş sağlamaktadır.

Genelde yüksek kaliteli spor arabaları ve yüksek performanslı sedanlar için geliştirilmiştir.Islak yol kavrama gücü ve kuru yol tutuşlu ısı aşınma koruması üzerinde dururlar.Bu onları her mevsimde ultra yüksek performans lastikleri haline getirir.

Bu lastiklerin 45.000 mil diş ömrü vardır.Lastik, yağışlı havalarda üstün kavrama özelliğine sahiptir.

Hafif kar yağışı etkilerini azaltmak ve çekişi artırmak için Helio plus sırt bileşiği sunar.Lastik, viraj alma basıncını eşit şekilde dağıtmak için değişken bir temas yamasına sahiptir.Agresif asimetrik sırt deseni, yüksek hızlarda yüksek seviyede yanal tutuş ve yüksek kontrol sağlar.

Lastikler zaman içinde uzun bir yolculuk boyunca gürültülü olabilir.Keskin dönüşlerde ve sıkıca kavisli rampalarda sürüş bu lastiklerle keyifli ve tatmin edici bir deneyim olacaktır.

Bununla birlikte, Ultra Yüksek Performansı sayesinde yaz mevsiminde kullanım özellikleri, sürüş kalitesini ve konforu da yaşatmaktadır.Yolculuk sırasında yoldaki sarsıntıları, düzensiz çukurları ve küçük kaldırımları hissetmezsiniz.

 

Pilot Sport A/S 3

Pilot Sport A / S 3, hafif hafif kar yağışı için tüm mevsim çekişini korurken kuru yol tutuşu ve ıslak yol tutuşunu vurgulayarak Michelin'in en üst düzey ultra yüksek sezon performansını sağlamak için tasarlanmıştır.Pilot Sport A / S 3 lastiği, düşük sıcaklıklarda ve ıslak yollarda çekişi artırmak için Extreme Silica Teknolojisi ile birlikte Ayçiçek yağı ile yapılmış Michelin Helio bileşiğine sahiptir.Geniş çevresel oluklar, Ultra Yüksek Performanslı Tüm Mevsim Kategorisinde, hidroplanmaya karşı dirençlidir, ıslak çekişi arttırır ve en kısa ıslak fren mesafeleri sunar

Premier A / S

Michelin Premier All Season lüks bir performans turne lastiğidir.EverGrip teknolojisiyle, bu lastiğin faydaları arasında daha kısa durma mesafesi, suya dayanıklılık, mükemmel ıslak yol tutuşu ve uzun süreli kış performansı bulunur.

Premier LTX

Michelin Premier LTX, Michelin's Crossover / SUV Touring All-Season hafif kamyon lastiğidir.Geçit sürücüleri, spor hizmet araçları, hafif ticari araçlar ve kamyonet sürücüleri için geliştirilmiştir.Aşındığında bile, Michelin Premier LTX lastiği ıslak yollarda lider rakiplerin yeni lastiklerinden daha kısa mesafede durur.

Primacy MXV4

Primacy MXV4 lastiği, çeşitli araç tiplerine doğru performans ve lüks kombinasyonunu sunar.Sessiz ve konforlu bir sürüş sağlarken uzun ömürlü bile sırt giyecekleri sunmak için Advanced MaxTouch Construction ve Comfort Control Technology özelliklerine sahiptir.Aktif kılcal kanallar, özellikle yağmur ve karda, mevsimsel kullanımı iyileştirir.

 

Dünyaca ünlü bu markanın yetkili bayisi olan Çağlayan Rot Balans ülkemizin tüm şehirlerine Michelin lastiklerini tedarik etmektedir. Sizlerde bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.